המשימה הייחודית של על־התורה

להחיות מחדש את חווית הלימוד התורני

  • מבט פנורמי ותלת מימדי על התורה – המגוון הרחב של גישות ושיטות העיון של "על־התורה" עוזר ללומדים להכיר את העומק והרוחב של הטקסט המקראי ופירושיו. התנ"ך מתעורר לחיים באמצעות מגוון מקורות, החל מתעודות מהמזרח הקדמון, דרך כתבי פרשנים מימי הביניים, ועד ספרות ואמנות מודרנית.
  • העצמת הלומד – "על־התורה" מעניק ללומדים משאבים, כלים, ומתודולוגיה שהם יכולים לשחזר בעצמם לצורך למידה פעילה. כלים אלה מאפשרים ללומדים לפגוש את הטקסט, להגיב אליו, ולהתכתב איתו.
  • רתימת טכנולוגיה מודרנית – עידן הטכנולוגיה והספר האלקטרוני מאפשרים לנו לדמיין דרכים חדשות לארגן ידע, להתאים אותו אישית, לחבר אותו, ולהרחיב אותו עוד ועוד. אתר "על־התורה" בנוי כמו עץ, עם קישורים בין הענפים השונים, פרשנות שמשלבת תוכן אודיו-ויזואלי, ודפים שניתנים להתאמה אישית, לעריכה, ולהרחבה מתמדת. בזכות מאפיינים אלה, "על־התורה" מתחיל לנצל ולממש חלק מהפוטנציאל המדהים הזה.1
  • התחברות עם מורשתנו – הקורא יכול לסקור מגוון עצום של פירושים, מימי בית שני ועד העת החדשה, וכל מקור מוצג בהקשר ההיסטורי והפרשני שלו. לימוד התנ"ך הופך להיות דרך להתחבר עם העושר התרבותי של אלפי שנות ההיסטוריה שלנו.
  • התעמתות עם נושאים מאתגרים – "על־התורה" מתעמת עם האתגרים שמציבות שאלות קלאסיות כמו היחס בין פשט לדרש, וסוגיות מודרניות כמו ביקורת המקרא.

חיבור אנשים באמצעות רשת תורנית חברתית

  • השתתפות ציבורית – "על־התורה" מספק פלטפורמה המאפשרת שיתוף פעולה עולמי מתמשך. פלטפורמה זו נותנת לבעלי מומחיות בתחומים שונים להשתתף ביצירת המקבילה התורנית של ויקיפדיה ומעבר לה. צוות העריכה בונה את יסודות הפירוש התורני המקיף, והציבור הרחב מוסיף מקורות נוספים, תובנות, תרגומים, וחידושים. דיון נמרץ דרך הפורום יעודד ויטפח יחסים וקשרים.
  • כולם מוזמנים, ממתחילים ועד למדנים מנוסים – עם מגוון ועושר של גישות ואפשרות להתאמה אישית של רמת הפירוט, "על־התורה" הופך למסלקה תורנית מרכזית. הוא יוצר מרחב וירטואלי שממנו כולם יכולים ליהנות וקהילת לימוד מקוונת בה כל אחד יכול להשתתף, לדון, ולמצוא משמעות.

השפעה על חינוך יהודי ברחבי העולם

  • אספקת משאבים המועילים למחנכים – מורה טוב אף פעם לא מוצא מספיק זמן להכין את השיעור. אוצרות המידע הזמינים, המקורות הראשוניים, והעזרים הויזואליים באתר עוזרים למורים לחסוך אין ספור שעות של הכנה. אתר "על־התורה" מנגיש מידע שלא היה זמין עד עכשיו ומאפשר למורים לבנות שיעורים מתאימים יותר לתלמידים שלהם.
  • לימוד משפחתי – שיח תורני בשולחן השבת – "על־התורה" מספק נושאים לדיון ושאלות וחידות לשולחן השבת שמעוררים סקרנות אצל ילדים ומבוגרים גם יחד ומובילים אותם צעד אחר צעד להתעמקות בנושאים תורניים. פעילויות אלה תורמות גם לחיזוק האווירה המשפחתית בשולחן השבת.
×